Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Kulhydrater


Ingen billede
I denne artikel vil du kunne læse om hvilke madvarer der indeholder kulhydrater og hvor mange man bør indtage dagligt.
Når man taler om kulhydrater, kan man både tale som gode og dårlige kulhydrater. De gode hjælper med til at få ens blodsukker til at stige såkaldt normalt, i modsætning til rent sukker, som er et dårligt kulhydrat. Det dårlige får blodsukkeret til at stige ret hurtigt og derfor falde ret hurtigt igen, hvilket bevirker at man føler sult hurtigere.

Eksperter anbefaler, at mindst halvdelen af dagens kalorier kommer fra kulhydrater. De findes blandt andet i form af stivelse og sukker, som hver især giver 4 kalorier pr. gram. Vær forsigtig med sukkeret - dog ikke naturligt sukker, som for eksempel fruktose og laktose i frugt og mælk, der er ledsaget af værdifulde næringsstoffer som protein og vitaminer.

Raffineret sukker findes ikke naturligt sammen med andre næringsstoffer, og dets kalorier kaldes derfor ofte tomme kalorier. Honning og sirup er næsten det samme som raffineret sukker.

Kulhydrater i form af stivelse bør man spise i større mængder. For eksempel er brød, cornflakes, havregryn, kartofler, pasta, ærter og bønner gode stivelseholdige madvarer, som bør være fundamentet i den daglige kost.

Her vises et par retter med pasta og kartofler.

Link til: Svampepasta med frisk spinat

Link til: Pasta med gorgonzolasauce og valnødder

Link til: Appelsin og hvidvinskartofler

Link til: Sprøde timiankartofler
Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Kulhydrater artikel

URL
https://www.mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/kulhydrater/

Søgeord
kulhydrater, artikel, mad, information, madvarer, blodsukker, næringsstoffer, protein, vitaminer

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her