Logo
www.mad-og-drikke.dk

Asparges med røget skinke

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
600
g
Grønne asparges "friske, (evt tilsvarende mængde frosne eller på dåse) "
friske, (evt tilsvarende mængde frosne eller på dåse)
Salt
8
skiver
Skinke "kogt, røget skinke "
kogt, røget skinke
1
dl
Piskefløde
Til gratinering
4
spsk
Ost "revet, parmesan eller almosi"
revet, parmesan eller almosi
25
g
Smør

Arbejdstid ca. 40 minutter

Fremgangsmåde
Bræk den nederste, evt. træede ende af aspargesene, hvis der bruges friske, og skyl dem i koldt vand. Grønne asparges skal ikke skrælles.

Læg dem i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4 minutter, efter tykkelse. Tag aspargesene op med en hulske og omvind dem med et rent viskestykke, så holder de sig tørre og varme.

Fordel aspargesene i 8 portioner. Rul en skinkeskive omkring hver portion og læg dem i et smurt, ovnfast fad.

Hæld fløden over, drys med den revne ost og fordel smørklatter øverst.

Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og gratiner i 8-10 minutter. Overfladen skal være gylden, men ikke brun, så smager osten bitter.

Server straks.


Søgeord: forret, asparges, røget skinke
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Forret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Begivenheder:
Barnedåb , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Pinsefrokost

Søgeord:
forret, asparges, røget skinke
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/asparges-med-roeget-skinke/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her