Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Ungarsk gullasch stærk

Der er ikke givet stjerner 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
800
g
Skært oksekød "klump, yderlår eller tykkam"
klump, yderlår eller tykkam
100
g
Stribet flæsk
300
g
Løg
50
g
Svinefedt
2
spsk
Edelsusspaprika
1
tsk
Rosenpaprika
Timian (frisk)
2
l
Bouillon "kogende"
kogende
2
fed
Hvidløg
2
stk
Kartoffel / kartofler "store"
store
1
stk
Peberfrugt "rød"
rød
2
stk
Peberfrugter "grønne"
grønne
400
g
Flåede tomater
Salt
Peber "sort"
sort
Cremefraiche / creme fraiche "evt."
evt.

En rigtig stærk ungarske gullasch er også rigtig god til natmad.

Tilberedningstid: 1 time og 40 min. 

Fremgangsmåde
Skær oksekødet i halvstore terninger, flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem fint. Smelt svinefedtet i en gryde og lad flæsk og løg snurre gennemsigtigt heri. Tag så gryden af varmen og vent, til fedtet ikke sprutter mere. Så røres de to slags paprika i, og timianen tilsættes. Kom eventuelt en sjat vand i gryden og rør godt rundt, så det, der måtte have sat sig fast i grydens bund, kan komme løs.

Sæt så gryden over varmen igen, kom kødterningerne i og brun dem under hyppig vending i ca. 5 min. Derefter hældes 1/2 liter af den kogende bouillon i, så stegeskyen kan røres løs.

Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte ned i gryden gennem en hvidløgspresser – eller skær dm selv i små bitte tern. Læg låg på gryden og lad retten snurre for svag varme i 40 min. Imens skylles kartoflerne, skrælles og skæres i terninger. Peberfrugterne udkernes, skylles og skæres i tynde strimler. Tomaterne stilles til afdrypning og skæres derefter småt ud.

Efter de 40 minutters forløb kommes kartofler, peberfrugter og tomater i gryden til kødet, og resten af bouillonen hældes ved, hvorefter alt får lov at koge meget sagte i yderligere 30-40 min., til kødet er helt mørt.

Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og man kan eventuelt røre lidt cremefraiche i gullaschen, lige inden den stilles på bordet.


Søgeord: ungarsk, gullasch, stærk, skært, oksekød, tykkam, stribet, flæsk, paprika, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
ungarsk, gullasch, stærk, skært, oksekød, tykkam, stribet, flæsk, paprika, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/ungarsk-gullasch-staerk/
Kommenter
Giv stjerner
Navn:


Email:


Stjerner:

Evt. begrundelse:


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her