Stegt gås med frugtfyld
(1)
10 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Gås "5 kg"
1
spsk
Salt
Peber
1
l
Vand "og bouillon"
Fyld
2
stk
Appelsiner "skal af"
3
stk
Appelsiner "i både"
200
g
Svesker "udblødte"
150
g
Tranebær
Sovs
1
l
Gåsesky
5 - 6
spsk
Mel
Salt
Peber
Sukker / melis / stødt melis
Kulør / sovsekulør "evt."
2
dl
Fløde "evt."
Fremgangsmåde
Gåsen bestilles i god tid hos slagteren, den kan erstattes af 2 ænder à 3 kg til i alt 8 personer. Den samlede stegetid vil være cirka 3 timer, ellers er fremgangsmåden som til gås.
Det overflødige fedt fjernes. Vingespidser og gumpen skæres af. Appelsiner og tranebær skylles. Skallen på appelsinerne rives fint, og kødet deles i både. Gåsen skylles, rester af indvolde og evt. fjer fjernes, gnides udvendigt og indvendigt med salt, de blandede frugter fyldes i, og der lukkes med kød pinde. Borde, knive m.m., der har været i kontakt med gåsen, rengøres.
Gåsen placeres på risten i en bradepande med ryggen opad. Bradepanden placeres nederst i ovnen og indstilles på 160 grader. Efter 1 time hældes afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand og bouillon hældes ved. Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til.
For at opnå sprødt skind, kan temperaturen hæves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.
Gåsen hviler i 15 minutter inden trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter sættes på.
Det overflødige fedt fjernes. Vingespidser og gumpen skæres af. Appelsiner og tranebær skylles. Skallen på appelsinerne rives fint, og kødet deles i både. Gåsen skylles, rester af indvolde og evt. fjer fjernes, gnides udvendigt og indvendigt med salt, de blandede frugter fyldes i, og der lukkes med kød pinde. Borde, knive m.m., der har været i kontakt med gåsen, rengøres.
Gåsen placeres på risten i en bradepande med ryggen opad. Bradepanden placeres nederst i ovnen og indstilles på 160 grader. Efter 1 time hældes afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand og bouillon hældes ved. Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til.
For at opnå sprødt skind, kan temperaturen hæves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.
Gåsen hviler i 15 minutter inden trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter sættes på.
Søgeord: gås, frugtfyld, juleopskrifter, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
gås, frugtfyld, juleopskrifter, mad
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
gås, frugtfyld, juleopskrifter, mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/stegt-gaas-med-frugtfyld/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/stegt-gaas-med-frugtfyld/