Logo
www.mad-og-drikke.dk

Sprød æblekage

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
750
g
Æbler
25
g
Smør
15 - 18
stk
Tvebakker
75
g
Flormelis / florsukker
125
g
Mandler "smuttede, grofthakkede"
smuttede, grofthakkede
125
g
Smør

Æblekage af en eller anden slags hører vel også julen til - følgende er en pragtfuld variation. Alt kan tilberedes i forvejen, og så er det kun at skubbe æblekagen i ovnen kort inden serveringen.

Fremgangsmåde
Æblerne skrælles, og snitte s i ganske tynde både. Fordeles i et velsmurt ovnfast fad, og dryppes med 25 g smør, der forinden smeltes. Tvebakkerne knuses (læg dem i en plastpose, og tril kagerullen henover) blandes med flormelis, og de grofthakkede mandler, og det hele spredes i et jævnt lag over æblebådene.

Smørret smeltes, dryppes jævnt ovenpå, og fadet stikkes i ovnen ved jævn varme (190 grader) ca. 1/2 time. Skal i begyndelsen dækkes med et stykke folie, der tages bort de sidste 10 minutter, for at der kan dannes en køn gyldenbrun og sprød skorpe.

Æblekagen serveres mens den er lun og ledsages af en god portion iskold flødeskum.


Søgeord: æblekage, juleopskrifter, dessert, æbler, kage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
æblekage, juleopskrifter, dessert, æbler, kage
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her