Logo
www.mad-og-drikke.dk

Smørbirkes

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 16 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
25
g
Gær
3
dl
Mælk
50
g
Smør
500
g
Hvedemel
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Salt
50
g
Smør
Æg "Til pensling"
Til pensling
1
spsk
Birkes "mørke eller lyse"
mørke eller lyse

Fremgangsmåde

Varm 1 1/2 dl mælk op med smør til smørret er smeltet. Hæld det sammen med resten af mælken og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 45 min.

Ælt dejen godt igennem og form til 16 boller. Tryk hver bolle flad og fold den over en klat smør. Pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes. Stil atter til hævning ca. 30 min. inden de bages i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 15 min.



Søgeord: brunch, birkes, morgenmad, sukker, mel, salt, hvedemel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Fødselsdag

Søgeord:
brunch, birkes, morgenmad, sukker, mel, salt, hvedemel
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her