Logo
www.mad-og-drikke.dk

Rødvinsmarineret steg med bagte rødløg

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Oksesteg "cuvette, culotte, tyksteg e.l., kan også være kalvesteg, ca. 800 g"
cuvette, culotte, tyksteg e.l., kan også være kalvesteg, ca. 800 g
1
flaske
Rødvin
2
stk
Løg "skåret i både"
skåret i både
3
fed
Hvidløg "finthakkede"
finthakkede
1
tsk
Timiankvist "frisk"
frisk
2
stk
Laurbærblade
1
spsk
Olie
1
dåse
Tomatpure "lille"
lille
Salt
Peber
Sukker / melis / stødt melis "lidt"
lidt
Majsstivelse "jævner"
jævner
Tilbehør
800
g
Kartoffel / kartofler "skrubbede"
skrubbede
1
spsk
Olie
Salt
Peber
4
stk
Rødløg "store"
store

Fremgangsmåde

 

Dagen før:
Rør en marinade af rødvin, løg, hvidløg, timian og laurbærblade. Læg stegen i marinaden og lad den marinerer natten over i køleskabet.

Varm olien i en gryde og brun stegen på begge sider. Tilsæt marinade og lad stegen simre under låg i ca. ½ time.

Tag stegen op og lad den hvile i ca. 15 min., før den skæres i skiver. Kom tomatpure i saucen og kog den ind uden låg, mens stegen hviler. Smag derefter saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Er saucen for tynd kan den jævnes med majsstivelse.

Tilbehør:
Skær kartoflerne igennem på tværs og pensl med olie. Læg kartofler i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Læg løg med skræl ved siden af kartoflerne og bag ved 225° i ca. 40 min. til kartoflerne er gyldne og løgene møre.

Når løgene er afkølet en smule pilles skrællen af.

Server stegen med kartofler, løg og sauce.

 



Søgeord: rødvinsmarineret, steg, bagte, rødløg, madopskrifter, hovedret, kalvesteg, oksesteg, cuvette, culotte, tyksteg, rødvin
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår , Valentine

Velegnet til:
Fedtfattig mad

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Gæstemad

Søgeord:
rødvinsmarineret, steg, bagte, rødløg, madopskrifter, hovedret, kalvesteg, oksesteg, cuvette, culotte, tyksteg, rødvin
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/roedvinsmarineret-steg-med-bagte-roedloeg/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her