Logo
www.mad-og-drikke.dk

Nøddestegt perlehøne

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Perlehøne
100
g
Fetaost
0,5
dl
Purløg "hakket"
hakket
0,5
stk
Skalotteløg "hakket"
hakket
1
stk
Æggeblomme
Sauce
100
g
Nødder "blandede f.eks. paranødder, cashewnødder, hasselnødder, mandler eller lign"
blandede f.eks. paranødder, cashewnødder, hasselnødder, mandler eller lign
1
stk
Skalotteløg
50
g
Tranebær "orange"
orange
2
dl
Tranebærjuice
1
spsk
Akaciehonning
3
dl
Perlehønefond "hønsefond kan bruges"
hønsefond kan bruges
20
g
Smør
Polenta
80
g
Dadler "uden sten"
uden sten
2,5
dl
Perlehønefond
80
g
Majsgryn "skal være gryn"
skal være gryn
30
g
Smør
100
g
Sølvbeder "rensede"
rensede
50
g
Tranebær "orange"
orange

Fremgangsmåde
Perlehøne skylles og tørres brysterne skæres fra og befries for skind, lårene skæres fra og udbenes.

Brysterne paneres i æg og hakkede nødder lægges til side.Lårene bankes let. Fetaost smuldres og røres med æggeblomme, hakket purløg og finthakket skalotteløg, Lårene lægges på et stykke smurt bagepapir og ostefyldet lægges derpå og rulles stramt i bagepapiret til en fast pølse, og lukkes tæt. Lægges i bradepande med fond i bunden og stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.

Sauce
Tranebær og skalotter sauteres af og koges ned med tranebærjuice til en 1/3 del tilsættes fond og koges ned , smages til med akaciehonning og salt og peber. Piskes med koldt smør lige før servering

Polenta
Dadler hakkes groft og sauteres af i tykbundet gryde i lidt olie fond hældes på og bringes i kog, majsgryn tilsættes og bages godt igennem. Polentaen tages fra varmen og røres med smørret fyldes på formen og bages i ovn i ca. 12 min ved 200 grader.

Tranebær
sukker og vand koges til tyk sirup og tranebær tilsættes trækker en time og servers kolde.

Brysterne steges gyldne på pande og lårrullen steges sprød på skind siden serveres med sølvbeden der bliver sauteret i smør og krydres med salt og peber, bagt polenta, tranebærsaucen pisket med smør og pyntes med de karamelliserede tranebær.


Søgeord: nøddestegt, perlehøne, vildt, polenta, orange, tranebær, akaciehonning, fond, dadler, majsgryn, sølvbede
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Jul , Mortens aften , Nytår , Thanksgiving

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
nøddestegt, perlehøne, vildt, polenta, orange, tranebær, akaciehonning, fond, dadler, majsgryn, sølvbede
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/noeddestegt-perlehoene/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her