Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Moussaka

Der er ikke givet stjerner 2 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Løg "stort"
stort
2
fed
Hvidløg
Olie
250
g
Hakket oksekød / oksefars
1
nip
Kanel
Salt
Peber
1
stk
Aubergine "stor"
stor
3
dl
Tomatsauce / tomatsovs "færdig, gerne med hvidløg"
færdig, gerne med hvidløg
2
stk
Æggeblommer
2,5
dl
Mælk

Græsk mad.

Tilbehør: salat med hvad du har, gerne spinat og asparges, dressing efter eget valg

Fremgangsmåde
Skær løg og hvidløg i skiver og steg dem gyldenbrune på en pande i lidt olie. Tag løgene op. Steg det hakkede kød sammen med lidt kanel, salt og peber.

Imens skæres auberginen i skiver, pensles med olie på begge sider og steges på bagepapir i ovnen ved 225 grader. skiverne skal være gyldenrbune, det tager ca. 10 min.

Læg et lag aubergineskiver i et ovnfast fad og kom halvdelen af løgene, kødet og tomatsaucen over. Læg endnu et lag auberginer og gentag. Det sidste lag skal være auberginer.

Pisk æggeblommer og mælk sammen med lidt salt og peber og hæld det over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min., til moussakaen er bagt.

Server med salat og dressing efter eget valg.


Søgeord: moussaka, oksekød, auberginer, tomatsauce, kanel, hvidløg, græsk, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
moussaka, oksekød, auberginer, tomatsauce, kanel, hvidløg, græsk, mad
Muligheder
Kommenter
Giv stjerner
Navn:


Email:


Stjerner:

Evt. begrundelse:


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her