Logo
www.mad-og-drikke.dk

Moussaka med lam

(1) 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Aubergine "lille"
lille
300
g
Kartoffel / kartofler
Kødsauce
400 - 500
g
Hakket lammekød
Margarine
1
stk
Løg
2
fed
Hvidløg
1
dåse
Flåede hakkede tomater
40
g
Tomatpure
2
tsk
Kanel
Salt
Peber
Bechamelsauce
4
spsk
Margarine
4
spsk
Mel "strøget"
strøget
0,5
l
Mælk
1
knivspids
Muskatnød
Salt

Fremgangsmåde
Auberginerne skæres ud i ca. 1 cm tykke skiver på den lange led, og lægges i salt ca. 1 time. Derved trækkes de bitre smagsstoffer ud. Skyl så aubergineskiverne under koldt vand, og lad dem dryppe af. Aubergineskiverne steges gyldne i olivenolie.

Skær løg og hvidløg i fine tern og steg dem gyldne i margarine. Tilsæt lammekød og rør til det gryner.
Derefter tilsættes tomater, tomatpure, kanel, salt og peber.

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt melet. Rør til det samler sig og tilsæt mælken lidt efter lidt. Smag til med muskat og salt.

Tag et ildfast fad frem og læg skiftevis kød, auberginer, kartofler og bechamelsauce i. Slut af med et lag sauce og drys evt. med lidt rasp. Mussakaen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. til 1 time.


Søgeord: moussaka, lam, aubergine, kartofler, kanel, muskat, hovedret
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
moussaka, lam, aubergine, kartofler, kanel, muskat, hovedret
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her