Logo
www.mad-og-drikke.dk

Limekage med pekannødder

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
100
g
Smør
175
g
Sukker / melis / stødt melis "2 dl"
2 dl
4
stk
Æggeblommer
200
g
Mel "ca. 3.5 dl"
ca. 3.5 dl
1
tsk
Vanillesukker / vaniljesukker
1,5
tsk
Bagepulver
2
spsk
Limesaft
1
dl
Mælk
Nødde marengstop
100
g
Pekannødder
4
stk
Æggehvider
100
g
Brun/mørk farin / puddersukker "knap 2 dl"
knap 2 dl

En dejlig frisk kage med nødde og marengstop.

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker godt sammen. Rør æggeblommerne i, en af gangen. Bland mel, vanillesukker og bagepulver og rør det forsigitgt i dejen skiftevis med limesaft og mælk. Kom dejen i en smurt springform ca. 21 cm i diameter, eller en form beklædt med bagepapir.

Nødde-marengstop:
Hak pakannødderne. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt farin og halvdelen af de hakede pakannødder i. Fordel marnegsen over dejen og drys med resten af pekannødderne. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175° i 40-45 min.

Tip:
Pakannødder stammer fra Amerika og er en slags valnødder. De kan købes i supermarkeder og specialforretninger. De kan erstattes med valnødder.



Søgeord: limekage, pekannødder, opskrift, kage, billig, mad, marengstop, dejlig, frisk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Begivenheder:
Påskefrokost , Sommerfest , Pinsefrokost

Søgeord:
limekage, pekannødder, opskrift, kage, billig, mad, marengstop, dejlig, frisk
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/limekage-med-pekannoedder/
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her