Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lammekølle med krydderurter

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Lammekølle "ca. 2 kg"
ca. 2 kg
2
tsk
Salt
1
tsk
Peber
2
spsk
Smør
350
g
Hvide bønner "eller majskerner"
eller majskerner
Marinade
2
stk
Løg
1
fed
Hvidløg
1
stk
Laurbærblad
1
tsk
Rosmarin
1
spsk
Løvstikke "snittede blade"
snittede blade
1
kvist
Sar "evt."
evt.
4 - 5
spsk
Olie
2,5
dl
Hvidvin "tør"
tør

6-8 personer

Fremgangsmåde
Puds lammekøllen af og gnid den med salt og peber.

Bland snittet løg og knust hvidløg med klippet laurbærblad, rosmarin, løvstikkeblade og evt. sar. Krydderurterne skal helst være friske, men tørrede kan anvendes. Brug i så fald kun den halve mængde. Rør olie og hvidvin i.

Hæld marinaden over lammekøllen og vend den flere gange i løbet af 20-25 min. Stryg marinaden af lammekøllen og læg den i en bradepande med tynde smørskiver over. Steg 3 kvarter ved 225 grader, vend køllen, hæld marinaden over igen og steg yderligere 3 kvarter.

Hæld udblødte og næsten færdigkogte hvide bønner eller evt. optøede majskorn rundt om køllen og giv retten 10-15 min mere i ovnen.

Serveres med råstegte kartoffelskiver eller brød.


Søgeord: lammekølle, hvidløg, rosmarin, sar, hvidvin, hovedretter, madopskrift
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Påske

Begivenheder:
Påskefrokost

Søgeord:
lammekølle, hvidløg, rosmarin, sar, hvidvin, hovedretter, madopskrift
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lammekoelle-med-krydderurter/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her