Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kartoffelkager

(1) 15 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
100
g
Smør
2,5
dl
Vand
150
g
Mel "2.5 dl"
2.5 dl
0,5
tsk
Salt
5
stk
Æg "ca."
ca.
Fyld
2,5
dl
Piskefløde
Pynt
200
g
Marcipan
2 - 3
spsk
Flormelis / florsukker
Kakaopulver

Fremgangsmåde

Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Kom melet i på én gang, når smørret er smeltet. Rør eller pisk godt, indtil blandingen har sluppet ske/piskeris og gryde. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale lidt.

Pisk æggene sammen og kom dem i lidt efter lidt, mens der piskes mellem hver påfyldning. Sprøjt dejen ud på bagepapir lagt på bageplade til 3 cm tykke og 8 cm lange stænger. Bag dem vd 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder de sammen.

Skær et låg af kagerne, straks efter at de er bagt så slipper dampen ud, og man undgår, at de bliver bløde.

Pisk fløden til skum og kom det i kagerne. Ælt marcipanen med lidt flormelis og rul den ud til en tynd plade, som udstikkes med et glas eller en form, 8 cm i diameter. Rul dem ovale. Læg marcipanen over kagerne og drys med sigtet kakao.

Variation
Kagerne kan i stedet fyldes med creme. Bring 2 1/2 dl fløde 9 % i kog. Pisk 2 æggeblommer sammen med 3 spsk. sukker og 1 spsk. majsstivelse. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Lad den svale.

Mocca èclair
Bages på samme måde, men i stedet for marcipanlåg får kagerne en glasur af flormelis rørt sammen med kaffe. Kagerne fyldes forinden med flødeskum smagt til med flormelis og frysetørret kaffe.



Søgeord: kartoffelkager, kage, marcipan, flormelis, kakao, mocca, èclair
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Søgeord:
kartoffelkager, kage, marcipan, flormelis, kakao, mocca, èclair
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her