Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kanelsnegle

(1) 12 - 15 Stk.

Kanelsnegle
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
12 - 15 Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
1
dl
Mælk "gerne sødmælk"
gerne sødmælk
50
g
Gær
300
g
Hvedemel
100
g
Smør "stuetemperatur"
stuetemperatur
1
stk
Æg
1
spsk
Sukker / melis / stødt melis
0,5
tsk
Salt
Til pensling
1
stk
Æg
Remonce
150
g
Smør "stuetemperatur"
stuetemperatur
150
g
Brun/mørk farin / puddersukker
1
spsk
Kanel "stødt"
stødt
Glasur
Flormelis / florsukker
Vand

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader.


Lun mælken i en gryde, og opløs gæren heri. Hæld blandingen i en skål, og pisk ægget sammen. Tilsæt herefter mel, smør, det sammenpiskede æg, sukker og salt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve et lunt sted i 1,5-2 timer.


Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud og drys ligeledes lidt mel ud over dejen (den skal ikke æltes). Tag en kagerulle og rul dejen ud til 30 x 45 cm. Smør remoncen på og rul sammen fra den brede ende. Den sidste kant kan pensles med lidt vand så dejen bedre lukkes. Skær de grimme ender fra og skær ca. 12-15 kanelsnegle af dejen. Tryk hver snegl lidt flad, og stil dem til hævning i ca. 20 min.


Man kan eneten vælge at bage kanelsneglene i en bradepande på ca. 24 x 34 cm, side om siden, eller i muffinsforme, eller på traditionel måde i en helt alm. stor bradepande.


Når sneglene er hævet, pensles de med sammenpisket æg og bages i den forvarmede ovn i ca. 12-14 min.


Når sneglene er afkølet, kommes glasur på.


Tip: 
1. man kan komme hakkede nødder eller rosiner ud på fyldet inden man ruller dejen sammen.
2. erstat remonce med hindbærmarmelade og tilsæt samtidig lidt kardemomme til selve dejen ca. 1/2 tsk.).



Søgeord: kanelsnegle, kanelsnegl
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet

Højtider:
Jul

Søgeord:
kanelsnegle, kanelsnegl

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her