Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kalkun balsamico

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
spsk
Mel
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
4
stk
Kalkunkoteletter "af brystkød, hver ca. 115 g, banket meget tynde"
af brystkød, hver ca. 115 g, banket meget tynde
3
spsk
Olivenolie
2
stk
Peberfrugt "store røde, skåret i strimler"
store røde, skåret i strimler
3
fed
Hvidløg "knuste"
knuste
15
g
Basilikum (frisk) "hakket eller 1 tsk. tørret basilikum, smuldret"
hakket eller 1 tsk. tørret basilikum, smuldret
2
spsk
Balsamisk vineddike

Retten er opkaldt efter den mildt italienske vineddike, som giver saucen en delikat smag. Kalkun, der steges så hurtigt, forbliver dejlig saftig.

Pynt: basilikumkviste

Fremgangsmåde

Opvarm 2 spsk. af olien i en stor, tykbundet stegepande og lynsteg kødet over medium varme i 2-3 minutter på hver side. Læg kødet på en varm tallerken og hold det varmt.

Kom resten af olien på stegepanden sammen med peberfrugt og hvidløg. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter under jævnlig omrøring, indtil peberfrugterne er møre.

Tilsæt basilikum og vineddike og skru op til medium varme. Kom kødet tilbage på panden og lad det stege i 2 minutter. Anret kødet på et varmt serveringsfad, hæld saucen over og pynt med basilikumkviste.

Tagliatelle eller spaghetti er ikke almideligt tilbehør til kalkun, men passer forbavsende godt til middelhavssmagen. Sérver en salat af grønne bønner ved siden af.



Søgeord: kalkun, balsamico, opskrifter, hovedret, mad, vineddike, italiensk, delikat, smag, peberfrugter, hvidløg, fedtfattige, opskrifter, basilikum
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving

Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift

Søgeord:
kalkun, balsamico, opskrifter, hovedret, mad, vineddike, italiensk, delikat, smag, peberfrugter, hvidløg, fedtfattige, opskrifter, basilikum
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her