Logo
www.mad-og-drikke.dk

Julegås

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Gås "ca. 5 kg"
ca. 5 kg
Gåsefond
Afpuds "hals og ben"
hals og ben
1
stk
Løg
1
stk
Porrer
0,5
stk
Hvidløg "hvidløgshoved"
hvidløgshoved
250
g
Selleri
1
dåse
Tomatpure "lille"
lille
Rosmarin
Porretop
Persille
0,5
spsk
Salt
Gåsesauce
4 - 5
dl
Gåsefond "nedkogt"
nedkogt
200
g
Æblee "skrællet, ituskåret"
skrællet, ituskåret
0,3
del
Smør
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Tag indmaden ud. Skær lårene af. Knæk inderleddene midt på med bagsiden af en tung kniv. Skær igennem. Gem vingerne til fond. Klip ryggen fri fra brystregionen, ned langs rygsøjlen, med fjerkræsaksen. Skær eller klip den ikke kødfulde del af brystbenet af. Trim brysterne, lårene og skroget for fedt. Skær både flomme og fedt i små tern. Kom fedt og flomme i en gryde, bring i kog og lad det smelte ved jævn varme til de små fedtegrever bliver gyldne, ca. 1,5 time. Tag fedtegreverne op og rist dem gyldne på en jernpande, giv til gåsen.

Gåsefond:
Brun afpuds og ben i en 250 grader varm ovn. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove tern. Steg dem gyldne i lidt gåsefedt i en gryde. Kom ben, persille, rosmarin og tomatpuré ved. Hæld vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt. Kom salt i, kog op og skum igen. Lad simre 2-3 timer, sigt og kog ind til en passende smag og intensitet.

Gåsesauce:
Kog eddiken ind til en tredjedel, kom æbler og fond ved. Kog igennem, blend og smag til.


Søgeord: julegås, juleopskrifter, mad, gåsefond
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet

Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving

Velegnet til:
Grill egnet

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
julegås, juleopskrifter, mad, gåsefond
Muligheder
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her