Julegås
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Gås "ca. 5 kg"
Gåsefond
Afpuds "hals og ben"
1
stk
Løg
1
stk
Porrer
0,5
stk
Hvidløg "hvidløgshoved"
250
g
Selleri
1
dåse
Tomatpure "lille"
Rosmarin
Porretop
Persille
0,5
spsk
Salt
Gåsesauce
4 - 5
dl
Gåsefond "nedkogt"
200
g
Æblee "skrællet, ituskåret"
0,3
del
Smør
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Tag indmaden ud. Skær lårene af. Knæk inderleddene midt på med bagsiden af en tung kniv. Skær igennem. Gem vingerne til fond. Klip ryggen fri fra brystregionen, ned langs rygsøjlen, med fjerkræsaksen. Skær eller klip den ikke kødfulde del af brystbenet af. Trim brysterne, lårene og skroget for fedt. Skær både flomme og fedt i små tern. Kom fedt og flomme i en gryde, bring i kog og lad det smelte ved jævn varme til de små fedtegrever bliver gyldne, ca. 1,5 time. Tag fedtegreverne op og rist dem gyldne på en jernpande, giv til gåsen.
Gåsefond:
Brun afpuds og ben i en 250 grader varm ovn. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove tern. Steg dem gyldne i lidt gåsefedt i en gryde. Kom ben, persille, rosmarin og tomatpuré ved. Hæld vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt. Kom salt i, kog op og skum igen. Lad simre 2-3 timer, sigt og kog ind til en passende smag og intensitet.
Gåsesauce:
Kog eddiken ind til en tredjedel, kom æbler og fond ved. Kog igennem, blend og smag til.
Gåsefond:
Brun afpuds og ben i en 250 grader varm ovn. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove tern. Steg dem gyldne i lidt gåsefedt i en gryde. Kom ben, persille, rosmarin og tomatpuré ved. Hæld vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt. Kom salt i, kog op og skum igen. Lad simre 2-3 timer, sigt og kog ind til en passende smag og intensitet.
Gåsesauce:
Kog eddiken ind til en tredjedel, kom æbler og fond ved. Kog igennem, blend og smag til.
Søgeord: julegås, juleopskrifter, mad, gåsefond
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Velegnet til:
Grill egnet
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
julegås, juleopskrifter, mad, gåsefond
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Velegnet til:
Grill egnet
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
julegås, juleopskrifter, mad, gåsefond
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/julegaas/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/julegaas/