Logo
www.mad-og-drikke.dk

Jordskokkesuppe med blåskimmelost og sprød topping

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
400
g
Jordskokker
1
stk
Løg "lille"
lille
1
fed
Hvidløg
Olivenolie "til stegning"
til stegning
5
dl
Hønsebouillon "evt. lidt mere"
evt. lidt mere
1
dl
Piskefløde
25
g
Blå ost
Citronsaft
Salt
Peber
Sprød topping:
Citronskal
2
spsk
Bredbladet persille "hakket"
hakket
0,5
spsk
Solsikkekerner
2
skiver
Parmaskinke

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem én jordskok til pynt. Hak løg og hvidløg. Steg jordskokker og løg i olie i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg og bouillon, og bring i kog. Lad det simre under låg i 20 minutter. Blend suppen glat, og varm den op igen tilsat fløde og smuldret blåskimmelost, salt og peber. 

 

Skær jordskokken, du har gemt i papirtynde skiver. Læg dem i koldt vand med citronsaft i 5 minutter. Dup skiverne tørre, og vend dem med persille og ristede solsikkekerner. Rist parmaskinken sprød på en tør pande, og bræk den i mindre stykker.

 

Servér suppen med jordskokketopping og sprød parmaskinke.



Søgeord: jordskokkesuppe, vintersuppe, suppe, jordskokker
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Forret , Suppe , Hovedret

Opskriftstype:
Finere madlavning , Hverdagsmad

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Gæstemad

Søgeord:
jordskokkesuppe, vintersuppe, suppe, jordskokker
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/jordskokkesuppe-med-blaaskimmelost-og-sproed-topping/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her