Logo
www.mad-og-drikke.dk

Italiensk blomkålssuppe med parmesan, citron og panchetta

(1) 2 - 3 Portioner

Italiensk blomkålssuppe med parmesan, citron og panchetta
2 - 3 Portioner:
Antal
Ingredienser
Info
400
g
Blomkål
1
stk
Bagekartofler / bagekarfottel
1
stk
Skalotteløg "lille"
lille
1
spsk
Olivenolie
1
l
Hønsebouillon "vand + 2 terninger"
vand + 2 terninger
2
stk
Laurbærblade
Salt
Peber
Citronsaft "lidt"
lidt
1
tsk
Estragon (tørret) "kan udelades"
kan udelades
1 - 1,5
dl
Fløde "eller mælk"
eller mælk
1
dl
Parmesanost "revet"
revet
Topping:
125
g
panchetta "eller bacon"
eller bacon
Persille "hakket"
hakket
Citronskal "revet"
revet
Parmesanost "revet"
revet

Fremgangsmåde
Del blomkålen i buketter og skræl og skær kartoffel i grove stykker. Skær skalotteløget i små tern og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt blomkål, kartofler, og bouillon samt laurbærblade. Koges i ca. 25 min. Tag laurbærbladene op og hæld lidt af kogevandet af. (Gem det til at tynde suppen med hvis den er for tyk efter blendning). 
 
Blend suppen med piskefløde eller mælk indtil den har en jævn konsistens. Opvarm suppen i gryden og tilsæt parmesan, estragon og smag til med citronsaft. Fortynd med kogevandet hvis den ønskes tyndere og krydr med salt og peber.
 
Skær panchetta eller bacon i små tern og steg det sprødt. Bland persille og evt. lidt citronskal. Servér suppen med ristet panchetta, et drys krydderurter, revet parmesan og et stykke brød.


Søgeord: blomkålssuppe, suppe
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost , Forret , Suppe , Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Sund opskrift

Søgeord:
blomkålssuppe, suppe
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/italiensk-blomkaalssuppe-med-parmesan-citron-og-panchetta/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her