Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Hindbærmousse med grand marnier

Der er ikke givet stjerner 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
500
g
Hindbær "friske eller frosne"
friske eller frosne
4
stk
Æggeblommer
125
g
Sukker / melis / stødt melis
2,5
dl
Sødmælk
2,5
dl
Piskefløde
9
blade
Husblas
0,5
dl
Grand marnier "eller Creme De Casis"
eller Creme De Casis

Brug den i lagkage, på en mørdejsbund, eller spis den som den er.

Fremgangsmåde

Purer hindbærrene af nogle gange i en blender, og gnid mosen igennem en sigte (for at fjerne kernerne). Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst i 5 min. Bring mælken i kog, og hæld den gradvist i æggeblandingen under konstant piskning. Forsigtigt, den vil skille, hvis dette gøres for hurtigt. Sæt skålen over en gryde med små kogende vand og rør i ca. 10 min. Lad cremen blive tyk, så den kan dække bagsiden af en ske. Lad den køle af.

Udblød husblasen i koldt vand, ca. 5 min. Tryk vandet af, og kom husblasen i en ildfast skål. brug gryden med vandet fra før, lad husblasen smelte over dette vandbad. Lad husblasen smelte, den skal kunne brænde din lillefinger en lille smule. Rør husblas, hindbærpuré og creme de casis i cremen, sæt den i køleskabet. Pisk fløden stiv, og vend den i den afkølede, men endnu ikke stivnede creme.

Hæld cremen mellem dine lagkage bunde, i din serverings skål(e) eller over din mørdejsbund, afhængigt af hvad du vil med den. Lad den stivne i køleskabet i ca. 6 timer eller mere.

Serveres f.eks. med brudstykker af hvid chokolade, friske hindbær og flødeskum.



Søgeord: dessert, hindbærmousse, grand, marnier, dyr, mad, lagkage, mørdejsbund, hindbær, husblas, creme, casis, blender, vandbad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår , Valentine

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest

Søgeord:
dessert, hindbærmousse, grand, marnier, dyr, mad, lagkage, mørdejsbund, hindbær, husblas, creme, casis, blender, vandbad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/hindbaermousse-med-grand-marnier/
Kommenter
Giv stjerner
Navn:


Email:


Stjerner:

Evt. begrundelse:


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her