Logo
www.mad-og-drikke.dk

Helstegt slethvar med bacon og ærter

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Slethvar "uden gæller og finner"
uden gæller og finner
Mel
Salt
Peber
Olie
Smør "et par klatter"
et par klatter
Smørsauce med citron og timian
2
stk
Skalotteløg "hakkede"
hakkede
1
stk
Citron "saften heraf"
saften heraf
2 - 3
dl
Hønsebouillon
1
dl
Cremefraiche / creme fraiche "eller piskefløde"
eller piskefløde
Salt
Peber
25 - 75
g
Smør
Ærter "friske, kogt i 2-3 minutter i saltet vand"
friske, kogt i 2-3 minutter i saltet vand
Timian (frisk) "et drys"
et drys

Helstegt slethvar med bacon og ærter og smørsauce med citron og timian.

Fremgangsmåde
Panér slethvarren i mel tilsat salt og peber på den mørke skindside. Hæld olie i en stor stegepande og brun slethvarren på begge sider. Læg fisken i en smurt bradepande med et par smørklatter ovenpå. Steg den i 10-15 minutter ved 190 grader.

Bacon
Læg skiver af bacon på en smurt bageplade. Læg en bradepande, som er smurt på undersiden, ovenpå, og stil det hele i ovnen ved 190 grader, til baconen er sprød.

Kom skalotteløgene og citronsaften i en gryde. Kog ind til det halve. Tilsæt hønsebouillonen og kog igen ind til det halve. Kom så cremefraiche eller piskefløde i. Smag til med salt og peber. Pisk så smørret i. Til sidst tilsættes ærter og timian.

Saucen hældes over fisken, som pyntes med citron, bacon og brøndkarse.

Retten serveres med kogte kartofler.


Søgeord: slethvar, bacon, ærter, fisk, smørsauce
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Finere madlavning

Søgeord:
slethvar, bacon, ærter, fisk, smørsauce
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/helstegt-slethvar-med-bacon-og-aerter/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her