Logo
www.mad-og-drikke.dk

Gammeldags krydderblommer

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Blommer
1
l
Eddike "ca."
ca.
500
g
Brun/mørk farin / puddersukker
1
tsk
Kanel
0,25
tsk
Nellike
1
stk
Laurbærblad
1
tsk
Atamon "flydende"
flydende

Ca. 1 1/2 liter

Fremgangsmåde
Blommerne skal være helt modne, og sveskeblommer er bedst. De vaskes, prikkes dybt og lægges i en krukke. Den kolde eddike hældes over. Næste dag hældes eddiken fra. Halvdelen bringes i kog med sukkeret. Blommerne tilsættes. Så snart syltetøjet igen er i kog, koges det hele sagte 10 -15 min.

Saften hældes fra gennem en sigte, koges 5 – 10 min. med krydderierne og hældes i krukken. Atamon tilsættes. Blommerne lægges i lagen, når den er kold og røres forsigtigt rundt deri. Syltetøjet bindes til dagen efter.

Blommerne serveres som tilbehør til steg.


Søgeord: gammeldags, krydderblommer, blommer, eddike, puddersukker, kanel, nelliker, laurbærblad, atamon
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Syltning , Tilbehør

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften , Sankt Hans , Thanksgiving

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost

Søgeord:
gammeldags, krydderblommer, blommer, eddike, puddersukker, kanel, nelliker, laurbærblad, atamon
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gammeldags-krydderblommer/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her