Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fyldt svinebov med bagte hvidløg

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1500
g
Bovklump "uden svær og ben"
uden svær og ben
20
fed
Hvidløg
Olivenolie
1
bundt
Persille "bredbladet"
bredbladet
6
stk
Chili
Salt
Peber
Bomuldsgarn
Saute
3
stk
Peberfrugter "røde"
røde
30
fed
Hvidløg
3
stk
Persillerod / persillerødder
375
g
Spinat
Olivenolie
Balsamico
Tabouleh
1,5
dl
Hvedekerner "knækkede"
knækkede
1
bundt
Persille
10
stk
Forårsløg / springløg "små"
små
2
stk
Tomater "modne"
modne
0,5
dl
Olivenolie
2
stk
Lime / limefrugt
1
spsk
Balsamico
3
spsk
Olivenolie
250 - 500
g
Cherrytomater

Fremgangsmåde
Stil hvedekernerne i blød i 2 dl vand i ca. 24 timer i køleskab.

Halvér cherrytomaterne og stil dem i ovnen ved 90 grader i 2 timer.

Pil de 50 fed hvidløg og vend dem i lidt olie. Bag dem i et fad i ovnen ved 180 grader ca. 30 minutter.
Del peberfrugterne på langs og fjern kernerne, vend stykkerne i olie og sæt dem under grill til skindet bobler op og er sort. Afkøl og fjern skindet. Hak den bredbladede persille groft, fjern frø fra chilierne og skær dem i små stykker.

Skær en lomme i svineboven. Krydr med salt og peber. Fyld boven med 20 bagte hvidløg, persille og chili.
Luk boven sammen og snør med bomuldsgarn. Dup kødet med køkkenrulle og brun det på en pande i olie.

Krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt i ovnen ved 200 grader i 1½-2 timer med 1 dl vand. Tag kødet ud af ovnen. Pak det i stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter.

Skær peberfrugterne i strimler. Skær persillerødderne i tern og steg dem møre og sprøde på en pande i lidt olie. Skyl spinaten og kom den i kogende vand et par minutter. Tryk den tør. Vend peberfrugter, hvidløg og spinat på panden med persillerødder. Smag til med salt, peber og lidt balsamico.

Hæld overskydende vand fra hvedekernerne. Bland dem med hakket persille og fintskåret forårsløg. Skær tomater uden kerner i tern. Tilsæt tomat og olivenolie. Smag til med saft og revet skal af lime, salt og peber. Serveres i en skål eller anrettes portionsvis i en kop eller en metalring. Balsamico og olie blandes og ganske lidt hældes på tallerkenen ved servering.

Tips
I stedet for bov kan der bruges nakkefilet. Samme stegetid.

I stedet for persillerødder kan der bruges svampe eller blegselleri.

Cherrytomaterne og hvidløgene kan laves dagen i forvejen. Tomaterne kan serveres varme eller kolde efter ønske.


Søgeord: svinebov, bagte, hvidløg, bredbladet, persille, chili, saute, tabouleh
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Jul , Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Julefrokost

Søgeord:
svinebov, bagte, hvidløg, bredbladet, persille, chili, saute, tabouleh
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fyldt-svinebov-med-bagte-hvidloeg/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her