Logo
www.mad-og-drikke.dk

Franske vafler

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 10 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
Vafler:
100
g
Smør "blødt"
blødt
175
g
Kagehvedemel
0,5
dl
Vand
0,5
tsk
Eddike
1
nip
Salt
Smørcreme:
1
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
200
g
Flormelis / florsukker
250
g
Smør "blødt"
blødt
2
stk
Æggeblommer "pasteuriserede"
pasteuriserede

Fremgangsmåde

Smuldr smør og hvedemel sammen til en crumble-lignende dej. Tilsæt vand, eddike og salt og saml dejen med fingrene. Stil dejen på køl i 30 min.


Rul dejen ud i 5 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir. Udstik 20 runde bunde (5 cm i diameter). Giv dem et lille tryk med kagerullen, så de bliver en smule ovale. Placér vaflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og prik dem med en gaffel.


Bag vaflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.


Smørcreme:
Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas den sammen med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne og pisk det godt sammen. 


Læg vaflerne sammen med smørcremen.



Søgeord: franske vafler
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage

Opskriftstype:
Finere madlavning

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Gæstemad

Søgeord:
franske vafler
Muligheder
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her