Logo
www.mad-og-drikke.dk

Foccacia med timian og havsalt

(1)

Foccacia med timian og havsalt
Antal
Ingredienser
Info
8
g
Gær
5,5
dl
Vand
1
tsk
Salt
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
3
spsk
Olivenolie
155
g
Italiensk mel tipo 00
500
g
Hvedemel
Endvidere:
2 - 3
håndfulde
Timian (frisk)
1
Havsalt "lille"
lille

En stor bradepande


Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og olie. Rør det ud til sukker og salt er opløst. 

 

Tilsæt mel, hvis du bruger en rørmaskine så rør din dej i ca. 8-10 min., ellers så skal du bruge en ske til at røre rundt med, det ikke til at gøre i hænderne da det er en meget "våd" del, den skal røres godt og gerne i 10 min., det giver det lækreste brød.

 

Sæt dejen til hævning på bordet 1 time og så pakker du skålen ind og sætter den på køl til dagen efter. 

 

Dagen efter, tag skålen ud og hæld dejen op i en bradepande med bagepapir. Glat dejen ud med hænderne eller en ske så den fylder helt ud. Lad den stå og hæve et lunt sted 1 time. 

 

Hæld en god sjat olivenolie ud over hele dejen og glat det ud med hænderne. Så tager du begge hænder og stikker fingerne ned i dejen og laver huller over det hele. Drys havsalt udover og timian. 

 

Bag den midt i ovnen på 210 grader i ca. 35-40 min. til den er blevet gyldenbrun på toppen. 

 

Lad brødet køle helt at på en bagerist inden det serveres. Det er bedst helt friskbagt.



Søgeord: foccacia, krydderurtebrød, madbrød, brød, brød som tilbehør, kryddersmør, bradepandebrød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
foccacia, krydderurtebrød, madbrød, brød, brød som tilbehør, kryddersmør, bradepandebrød

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her