Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flødekartofler uden fløde

(1) 4 Personer

Flødekartofler uden fløde
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Sovs
1
kop
Skummetmælk
1,5
kop
Vand
2
tsk
Maizena / maizenamel "majsstivelse"
majsstivelse
1
fed
Hvidløg
Salt
Peber
Muskatnød "lidt revet"
lidt revet
Kartoffel / kartofler "ønsket til portionen"
ønsket til portionen
1
brik
Mornay sauce "5 %"
5 %
1
stk
Løg "gerne mere hvis det er en stor portion"
gerne mere hvis det er en stor portion

Fremgangsmåde

Skræl de ønskede kartofler og skær dem i tynde skiver og put dem i et fad. Skræl løget og skær det i små tern og bland med kartoflerne og mornay saucen.

Start med at tænde ovnen og hæld vandet og mælken i en gryde. Når det er blevet varmt tilsæt muskat nød og lidt salt og peber efter egen smag.

Når sovsen er lige ved at koge blander du et halvt krus mælk med maizena og hælder i gryden. Hvis sovsen ikke bliver tyk nok, blander du bare noget mere maizena med noget mælk og hælder i.

Når sovsen er færdig hældes den over kartoflerne med mayonaise sovs og løg og bages ved 200 grader i 1 3/4 -1½ time.

------------------------------------------------------------------------
Opskriften er indsendt af Rikke d. 7 juni 2011



Søgeord: flødekartofler,, kartofler,, fløde, kartofler,, uden, fløde
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift

Søgeord:
flødekartofler,, kartofler,, fløde, kartofler,, uden, fløde
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her