Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flettet madbrød med pesto og ost

(1) 3 - 4 Personer

Flettet madbrød med pesto og ost
3 - 4 Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1,5
dl
Vand "lillefingervarmt"
lillefingervarmt
25
g
Gær
1
tsk
Salt
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
spsk
Olie
275
g
Hvedemel "+ lidt ekstra til æltning og udrulning"
+ lidt ekstra til æltning og udrulning
3 - 4
spsk
Pesto "både rød og grøn kan bruges"
både rød og grøn kan bruges
50
g
Ost "revet"
revet
Ekstra krydderier til dejen:
Paprika
Basilikum (tørret)
Oregano (tørret)
Løgpulver

1 brød


Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt hvedemel samt evt. de ekstra krydderier og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. 

 

Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 30 cm) på et meldrysset bord. Smør pesto på dejen i et tyndt lag og drys med revet ost. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på et stykke bagepapir. Flæk rouladen på langs fra den ene ende til den anden, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno herefter de to stykker rundt om hinanden og klem dem sammen i enden, så det bliver til et fint, snoet brød med et smukt mønster af pesto. Det er nemmest, hvis man lader dejen ligge på køkkenbordet,  så man reelt bare skal flytte stykkerne over hinanden et par gange.

 

Flyt bagepapiret med brødet over på bagepladen og lad brødet efterhæve i ca. 30 min. Brødet kan godt se lidt skævt og rodet ud, men man kan lige rette det lidt til, når det er flyttet over på bagepladen – det ser for det meste meget bedre ud, når det har været en tur i ovnen. 

 

Bag brødet ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20-25 min. til det er gyldent og gennembagt. Pas på pestoen ikke bliver for mørk – man kan evt. lægge et stykke stanniol let henover brødet i den sidste del af bagetiden. Server brødet lunt.

 

Tip: Skal det gå hurtigt, så kan brødet også laves med en rulle færdiglavet pizzadej.



Søgeord: pestobrød, pesto, pestoflutes, brød med pesto
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost , Appetizer , Brød , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Nytår

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
pestobrød, pesto, pestoflutes, brød med pesto
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her