Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 16 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
30
g
Gær
3
dl
Kærnemælk
1
dl
Smagsneutral olie
2,5
spsk
Sukker / melis / stødt melis
0,5
tsk
Salt
1
stk
Æg
0,5
stk
Citron "usprøjtet"
usprøjtet
575
g
Hvedemel
Lemoncurd:
1,5
stk
Citron "usprøjtet"
usprøjtet
100
g
Sukker / melis / stødt melis
1
stk
Æg
40
g
Smør
Citronglasur og pynt:
200
g
Flormelis / florsukker
0,5
stk
Citron
25
g
Usaltede pistacienødder
Sukkerpynt "f.eks. små gule stjerner fra Dr. Oetker"
f.eks. små gule stjerner fra Dr. Oetker

Du kan bruge lemoncurd fra glas. Køb det i velassorterede supermarkeder - du finder det typisk på hylden med marmelade og syltetøj.


Fremgangsmåde

Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Pisk konstant over svag varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Den må ikke koge.

 

Hæld citroncremen gennem en finmasket si og direkte ned i et lille patentglas. Sæt låg på glasset, og sæt citroncremen på køl, indtil den er helt kold. Cremen kan holde sig i 1 uge på køl.

 

Smuldr gæren i en skål, tilsæt kærnemælk, og rør, til gæren er opløst. Riv skallen af citronen. Tilsæt olie, sukker, salt, æg og citronskal til mælkeblandingen.

 

Tilsæt derefter melet lidt ad gangen, og ælt dejen (evt. på en røremaskine),til den er blank og smidig. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve 1 time et lunt sted.

 

Ælt den hævede dej hurtigt sammen på et meldrysset bord. Rul dejen ud med en kagerulle til et rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i firkanter i det antal, du ønsker.

 

Læg 1 spsk. lemoncurd på midten af hvert dejstykke, og fold dejen sammen til en bolle ved at folde de 4 hjørner ind over fyldet som en kuvert og forme hjørnerne, så de bliver runde.

 

Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.

 

Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.

 

Citronglasur:
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de afkølede boller, og pynt straks med hakkede pistacienødder og sukkerpynt.



Søgeord: fastelavnsboller, lemoncurd, citronglasur
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Fastelavn

Søgeord:
fastelavnsboller, lemoncurd, citronglasur
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fastelavnsboller-med-lemoncurd-og-citronglasur/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her