Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 12 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
25
g
Gær
1,5
dl
Sødmælk
2
spsk
Sukker / melis / stødt melis
0,5
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
1
tsk
Kardemomme
0,5
tsk
Salt
2
stk
Æg "+ 1 æg til pensling"
+ 1 æg til pensling
160
g
Smør "blødt"
blødt
40
g
Ølandshvedemel
400
g
Hvedemel "ca."
ca.
Marcipanremonce:
75
g
Marcipan
75
g
Smør "blødt"
blødt
75
g
Sukker / melis / stødt melis
0,5
tsk
vaniljepulver/vanillepulver
50
g
Mørk chokolade
Pynt:
75
g
Mørk chokolade
1
tsk
Smør
25
g
Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, vaniljekorn, kardemomme, salt og æg, og rør godt. Tilsæt blødt smør og herefter de 2 slags mel lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i 8 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.

 

Rul dejen ud med en kagerulle til ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Skær dejen ud i firkanter, der måler 10 x 10 cm.

 

Marcipanremonce:
Riv marcipan groft på et rivejern. Rør det sammen med smør, sukker og vaniljepulver i en skål. Hak chokoladen groft.

 

Læg 1 stor tsk. marcipanremonce på midten af hver dejfirkant, og drys lidt af den grofthakkede chokolade oven på remoncen. Fold de 4 hjørner på hver dejfirkant ind over fyldet, så de overlapper hinanden, og tryk forsigtigt sammenføjningerne sammen, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen.

 

Fastelavnsbollerne er nu firkantede, og det er meningen. Hvis du hellere vil have runde fastelavnsboller, kan du forsigtigt forme dem til runde boller uden at klemme dem for meget.

 

Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på pladen i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200°, og pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og føles lette, når du løfter dem op. Afkøl på en rist.

 

Pynt:
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smørret i den smeltede chokolade, til smørret er smeltet. Afkøl blandingen en smule, og smør den så på de afkølede fastelavnsboller. Drys straks med hasselnøddeflager.



Søgeord: fastelavnsboller, marcipanremonce
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Fastelavn

Søgeord:
fastelavnsboller, marcipanremonce
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fastelavnsboller-med-chokolade-og-marcipanremonce/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her