Duebryst ovnbagt i cocotte
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
3
stk
Duer "franske"
Olie "til stegning"
Fars
250
g
Kalkunbryst
2
stk
Æg
Fløde
Salt
Peber
2
stilke
Estragon (frisk) "fransk"
Sauce
4
dl
Duefumet "terning + vand"
Smør
Svampe
200
g
Svampe
75
g
Smør
2
dl
Fløde
Salt
Peber
Yderligere
40
stk
Perleløg
400
g
Grøntsager (grønsager) "i sæson for eksempel squash, jordskokker, skorzonerødder osv."
4
stk
Cocotteforme "ramakiner"
Tilbehør
300
g
Kartoffel / kartofler "små nye"
4
kviste
Estragon (frisk)
75
g
Smør
Salt
Peber
Duebryst ovnbagt i cocotte, med smørpisket fûmet og små løg.
Fremgangsmåde
Brysterne skæres af duerne (lårene kan evt. serveres á part, eller gemmes til en confit eller anden forret). Brysterne brunes let på panden i ca. 4 minutter.
Fars
Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i food-processor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens.
Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1½ duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 º C, i ca. 10 minutter.
Svampe
Svampene ristes letgyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber.
Sauce
Duefûmeten piskes op med den kolde smør. Saucen må herefter ikke koge.
Fars
Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i food-processor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens.
Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1½ duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 º C, i ca. 10 minutter.
Svampe
Svampene ristes letgyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber.
Sauce
Duefûmeten piskes op med den kolde smør. Saucen må herefter ikke koge.
Søgeord: duer, ovnbagt, cocotte, kalkunbryst, fûmet, squash, jordskokker, skorzonerødder
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
duer, ovnbagt, cocotte, kalkunbryst, fûmet, squash, jordskokker, skorzonerødder
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
duer, ovnbagt, cocotte, kalkunbryst, fûmet, squash, jordskokker, skorzonerødder
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/duebryst-ovnbagt-i-cocotte/
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/duebryst-ovnbagt-i-cocotte/