Logo
www.mad-og-drikke.dk

Duebryst ovnbagt i cocotte

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
3
stk
Duer "franske"
franske
Olie "til stegning"
til stegning
Fars
250
g
Kalkunbryst
2
stk
Æg
Fløde
Salt
Peber
2
stilke
Estragon (frisk) "fransk"
fransk
Sauce
4
dl
Duefumet "terning + vand"
terning + vand
Smør
Svampe
200
g
Svampe
75
g
Smør
2
dl
Fløde
Salt
Peber
Yderligere
40
stk
Perleløg
400
g
Grøntsager (grønsager) "i sæson for eksempel squash, jordskokker, skorzonerødder osv."
i sæson for eksempel squash, jordskokker, skorzonerødder osv.
4
stk
Cocotteforme "ramakiner"
ramakiner
Tilbehør
300
g
Kartoffel / kartofler "små nye"
små nye
4
kviste
Estragon (frisk)
75
g
Smør
Salt
Peber

Duebryst ovnbagt i cocotte, med smørpisket fûmet og små løg.

Fremgangsmåde
Brysterne skæres af duerne (lårene kan evt. serveres á part, eller gemmes til en confit eller anden forret). Brysterne brunes let på panden i ca. 4 minutter.

Fars
Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i food-processor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens.

Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1½ duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 º C, i ca. 10 minutter.

Svampe
Svampene ristes letgyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber.

Sauce
Duefûmeten piskes op med den kolde smør. Saucen må herefter ikke koge.


Søgeord: duer, ovnbagt, cocotte, kalkunbryst, fûmet, squash, jordskokker, skorzonerødder
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup

Søgeord:
duer, ovnbagt, cocotte, kalkunbryst, fûmet, squash, jordskokker, skorzonerødder
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/duebryst-ovnbagt-i-cocotte/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her