Logo
www.mad-og-drikke.dk

Cremerand med karamelsovs

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
5
blade
Husblas
2
stk
Æg
0,25
dl
Sukker / melis / stødt melis
0,5
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang) "korn heraf"
korn heraf
4
dl
Mælk
1
dl
Piskefløde
Karamelsovs / karamelsauce

4-6 personer

Fremgangsmåde
Læg husblasen i blød i koldt vand. Rør æggeblommer og sukker godt. Opvarm mælk og vanille til kogepunktet, og pisk den over i æggeblommerne.

Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm til kogepunktet under omrøring. Cremen må ikke koge. Knug husblasen op, og smelt den i den varme creme.

Sæt cremen til afkøling og rør af og til i den. Pisk æggehvider og fløde. Når cremen er ved at stivne, vendes æggehvideskum og flødeskum deri, og den hældes op i en randform, som er skyllet med koldt vand.

Når cremen er helt stiv, løsnes den fra formen med en skarp kniv. Formen dyppes et øjeblik i kogende vand og vendes straks over på et fad. Cremeranden serveres med karamelsovs, hvoraf lidt lægges inden i randen og resten hældes i en skål.


Søgeord: cremerand, karamelsovs, husblas, piskefløde, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost

Søgeord:
cremerand, karamelsovs, husblas, piskefløde, dessert
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cremerand-med-karamelsovs/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her