Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Cognacmarineret oksemørbrad

Der er ikke givet stjerner

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
Appelsinløg
2
stk
Løg "store"
store
Vand "lidt"
lidt
Smør "lidt"
lidt
4
dl
Appelsinsaft "friskpresset"
friskpresset
0,5
stk
Appelsin "den revne skal"
den revne skal
Salt
Peber
Oksemørbrad
700
g
Oksemørbrad "afpudset"
afpudset
1
tsk
Salt
0,5
spsk
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Basilikum (frisk)
1
bundt
Persille "hakket"
hakket
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
2
spsk
Sennep
0,5
dl
Cognac

Fremgangsmåde

Appelsinløg
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiver ne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. ½ time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til.

Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen.

Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.


Søgeord: cognacmarineret, cognac, oksemørbrad, hovedret, mad, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation

Søgeord:
cognacmarineret, cognac, oksemørbrad, hovedret, mad, opskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/cognacmarineret-oksemoerbrad/
Kommenter
Giv stjerner
Navn:


Email:


Stjerner:

Evt. begrundelse:


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her