Logo
www.mad-og-drikke.dk

Chokolademousse, klassisk

(1) 6 Personer

Chokolademousse, klassisk
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
225
g
Chokolade "mørk, 70 %"
mørk, 70 %
50
g
Smør "usaltet"
usaltet
9
stk
Æggehvider "6 bægre"
6 bægre
125
g
Sukker / melis / stødt melis
6
stk
Æggeblommer "3 bægre"
3 bægre

Lækker dessert mousse

Pynt: flødeskum og kandiserede violer

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Rør den sammen med det bløde smør i en stor skål.

Pisk æggehviderne skummende med en elpisker. Tilsæt en spsk. melis og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, tilsættes den resterende mængde sukker. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske.

Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i.

Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolademassen og rør forsigtigt med en dejskraber. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet.

Hæld moussen i en souffléskål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket.

Server i portionsskåle og pynt med flødeskumstop og kandiserede violer.

Der er nok til 6 store portionsskåle.



Søgeord: chokolademousse, dessert, flødeskum, kandiserede, violer
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Søgeord:
chokolademousse, dessert, flødeskum, kandiserede, violer
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her