Logo
www.mad-og-drikke.dk

Caribisk limekylling

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Caribisk limekylling
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Lime / limefrugt "både skal og saft heraf"
både skal og saft heraf
2
spsk
Mørk rom
3
fed
Hvidløg "knust"
knust
2
tsk
Ingefærrod "skrællet og revet eller 1/4 tsk. stødt ingefær"
skrællet og revet eller 1/4 tsk. stødt ingefær
1
spsk
Pebersauce "rød stærk eller 1/2 tsk. tabasco-sauce"
rød stærk eller 1/2 tsk. tabasco-sauce
4
stk
Kyllingebryst "uden skind og ben, hver ca. 175 g"
uden skind og ben, hver ca. 175 g
1
spsk
Olivenolie
1
stk
Løg "mellemstort, hakket"
mellemstort, hakket
1
dåse
Flåede hakkede tomater
2
spsk
Sirup "mørk"
mørk
1
stk
Kanelstang / kanelstænger

Det er den kraftige marinade med rom og frisk lime, der giver denne krydrede kyllingeret den særlige caraibiske smag, og så er det en af vores dejlige fedtfattige opskrifter.

Pynt: 2 bananer og limebåde

Fremgangsmåde

Rør limeskal og -saft sammen med rom, hvidløg, ingefær og pebersauce eller tabasco til en marinade.

Læg kyllingebrysterne i ét lag i et glas- eller porcelænsfad, hæld marinaden over, dæk fadet til og stil det i køleskabet i ca. 8 timer. Vend stykkerne flere gange undervejs.

Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Gem marinanden. Opvarm olien i en stegepande og brun kødet over høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og læg til side.

Svits løget på panden i 5 minutter over medium varme, indtil det er blødt. Hæld derefter marinanden på panden og rør tomater, sirup og kanelstang i.

Læg kødstykkerne tilbage på panden og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det simre over svag varme og uden låg i 20 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Kødet må ikke være lyserødt i midten.

Læg kyllingestykkerne på et varmt serveringsfad, dæk til og hold det varmt. Kog saucen op, så den bliver tyk. Fjern kanelstangen, hæld saucen over kyllingen og pynt med bananskiver og limebåde.

Ris og en grøn salat er godt tilbehør til denne søde og krydrede kylling. Man kan marinere kødet natten over, hvis det passer bedre. kødstykkerne vendes om aftenen og om morgenen.



Søgeord: kylling, lime, fedtfattige, opskrifter, hovedretter, mad, opskrifter, mørk, rom, ingefærrod, tabasco, kyllingebryst, sirup, kanelstang
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift

Begivenheder:
Sommerfest

Søgeord:
kylling, lime, fedtfattige, opskrifter, hovedretter, mad, opskrifter, mørk, rom, ingefærrod, tabasco, kyllingebryst, sirup, kanelstang
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her