Logo
www.mad-og-drikke.dk

Brunkager

(1) 175 Stk.

Brunkager
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
250
g
Smør
125
g
Sirup "lys, 1 dl"
lys, 1 dl
250
g
Brun/mørk farin / puddersukker
2
tsk
Potaske
1
spsk
Vand "koldt"
koldt
1,5
tsk
Kanel "stødt"
stødt
1
tsk
Stødt nellike
2
tsk
Ingefær "stødt"
stødt
1
tsk
Allehånde
50
g
Syltet pomeransskal "finthakket, kan udelades"
finthakket, kan udelades
100
g
Mandler "smuttede, finthakkede"
smuttede, finthakkede
500
g
Mel

Fremgangsmåde

Kom smør, sirup og farin i en gryde og lad det smelte ved lav temperatur under omrøring. Tag gryden af blusset og lad massen køle. Rør potasken ud i vandet. Bland krydderier, pomeransskal og mandler i melet og rør det sammen med smørblanding og den udrørte potaske.


Ælt dejen sammen og rul den straks ud i ruller på 5 cm i diameter. Sæt rullerne på køl. Gerne til næste dag, så er de nemmere at skære. Skær dejen i tynde skiver (meget tynde) og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i 6-8 min. 


Tip: kom dem på frost og når de skal bages kan de f.eks. skæres ud på en pålægsskære mens de er frosne, det er nemmest.



Søgeord: brunkager, julesmåkager
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Højtider:
Jul

Søgeord:
brunkager, julesmåkager
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her