Logo
www.mad-og-drikke.dk

Brunede kartofler

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1,5
kg
Kartoffel / kartofler "små"
små
Salt
125
g
Sukker / melis / stødt melis
50
g
Smør

Kog og pil de små kartofler dagen før, og sæt dem på køl. De skal nemlig være helt afkølet, inden de bliver brunet, og samtidig giver det dig lidt luft på selve dagen.


Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i ca. 10 minutter i godt saltet vand. Lad kartoflerne afkøle, og pil dem. Forbered dem gerne dagen forinden, og sæt dem i køleskabet.

 

Smelt sukkeret på en stor pande, til det bliver gyldent og karmeliserer. Rør ikke i sukkeret. Det tager ca. et par minutter. Skru ned til middelvarme, tilsæt smør, og lad det smelte i sukkermassen. Sving panden rundt, så smør og sukker flyder sammen. Rør endelig ikke i blandingen. Tilsæt de kolde kartofler, og lad dem ligge på panden i 1 minut. Sving forsigtigt panden rundt, så sukkermassen fordeler sig om kartoflerne. Lad kartoflerne brune på panden i 8-10 minutter, og sving forsigtigt panden rundt undervejs.

 

Drys med salt og servér de brunede kartofler til julemaden.



Søgeord: brunede kartofler, brune kartofler, jule kartofler, karmeliserede kartofler, karamel kartofler
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
brunede kartofler, brune kartofler, jule kartofler, karmeliserede kartofler, karamel kartofler
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/brunede-kartofler/
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her