Logo
www.mad-og-drikke.dk

Brun sovs

(1) 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
stk
Bouillonterninger
4
dl
Vand
1
tsk
Ribsgele
1
tsk
Vineddike "engelsk sauce"
engelsk sauce
2
dl
Mælk
4
spsk
Hvedemel
Salt
Peber
Kulør / sovsekulør

Fremgangsmåde

Varm fond/bouillon op, tilsæt ribsgele og vineddike, lad det koge sammen. Ryst mælk og hvedemel sammen i en meljævner og hæld det i  den varme væske, mens der piskes. Lad saucen simre i 3-4 min. Giv sovsen kulør og smag til med salt og peber. 


Vælg hønsekødsfond/bouillon, grøntsagsfond/bouillon eller oksefond/bouillon/kraft alt efter, hvilken ret sovsen skal ledsage.


Tip: Har du stegt f.eks. bøf eller frikadeller på en pande så brug også stegeskyen herfra. Kom 1 del vand på panden og kog den af og tilsæt den til sovsen (si den evt. først).



Søgeord: brun sovs, brun sauce, sovs
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Sauce , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving

Begivenheder:
Fest , Gæstemad

Søgeord:
brun sovs, brun sauce, sovs
Muligheder
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her