Logo
www.mad-og-drikke.dk

Braiseret oksetværreb

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 7 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
kg
Oksetværreb
2
stk
Gulerod / Gulerødder
2
stk
Porrer
2
stk
Løg
2
stk
Pastinak
2
stk
Citroner
12
fed
Hvidløg
Rosmarin (frisk)
Timian (frisk)
0,5
l
Rødvin
0,5
l
Vand
1
dl
Balsamicoeddike
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Rids fedtet på tværrebet og krydr med salt og peber.

Grønsagerne renses og skæres groft, Citronerne skæres i smalle både. Rosmarin, timiankvistene og de pille hvidløg stikkes ned mellem de urterne. Læg tværrebet ovenpå, hæld vand og vin ved. Dæk retten med stanniol og stil den i en 170 grader varm ovn i ca. 2,5 time.

Tag folien af og sæt ovnen på 225 grader i en 1/2 time, så kødet bliver gyldent. Suppler væsken med vand under stegningen, for væskestanden bør bevares.

Hæld skyen fra, mår tværrebet er færdigt, og skum den for fedt. Den balsamiske eddike koges ind til det halve, og hæld skyen på, lad det eventuelt koge yderligere ind.

Servering
Kødet skæres i skiver, og lægges på de varme grønsager. Byd godt brød og saucen til.


Søgeord: braiseret, oksetværreb, pastinak, gulerødder, porrer, citroner, hvidløg, rosmarin, timiankviste, rødvin, balsamico, eddike
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Begivenheder:
Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest

Søgeord:
braiseret, oksetværreb, pastinak, gulerødder, porrer, citroner, hvidløg, rosmarin, timiankviste, rødvin, balsamico, eddike
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/braiseret-oksetvaerreb/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her