Logo
www.mad-og-drikke.dk

Boller i selleri

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Løg "lille"
lille
2
stk
Æg "2 små eller 1 stort"
2 små eller 1 stort
200
g
Svine- og kalvekød
2
spsk
Havregryn "finvalsede"
finvalsede
Salt
Peber
1
stk
Knoldselleri "lille"
lille
8
dl
Hønsebouillon "eller grøntsagsbouillon"
eller grøntsagsbouillon
2
spsk
Smør
2
spsk
Hvedemel
1
dl
Piskefløde
0,5
potte
Kruspersille
1
stk
Æble "lille syrligt"
lille syrligt

Tilbehør: Groft rugbrød


Fremgangsmåde

Riv løget og bland det med æg, hakket kød, havregryn, 3/4 tsk. salt og 1/2 tsk. peber til en lidt fugtig fars. Lad den hvile i 1/2 time i køleskabet. Skær skrællen af knoldsellerien, skær den i mundrette stykker og kog dem møre, evt. i bouillon. Læg dem til side.

 

Form farsen til store kødboller. Varm bouillonen op og porchér dem 8-10 min. Tag dem op med en hulske. Hæld bouillonen gennem en si og ned i en skål.

 

Smelt smørret i gryden og tilsæt mel under opiskning. Spæd til med ca. halvdelen af bouillonen lidt efter lidt, mens du pisker. Rør fløden i og smag til med salt og peber. Lad det simre 5 min. Tilsæt kødbollerne og selleristykkerne og varm det forsigtigt igennem. Smag til og servér hakket persille og æbletern til.



Søgeord: boller i selleri
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
boller i selleri
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her