Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bayersk chokoladefromage

(1) 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
6
blade
Husblas
1
dl
Kaffe "stærk"
stærk
3
stk
Æg
1
dl
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Vanillesukker / vaniljesukker
2
tsk
Maizena / maizenamel
75
g
Chokolade "mørk"
mørk
2,5
dl
Sødmælk
1
dl
Piskefløde
2
spsk
Mørk rom
Chokoladeplade "tynde plader, eller reven chokolade til garnering"
tynde plader, eller reven chokolade til garnering

Fremgangsmåde
Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min. Kram vandet ud af den og smelt den i kaffen over svag varme.
Del æggene og pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker luftigt. Tilsæt maizenamelet.

Riv chokoladen og bland den med mælken. Giv det et opkog og lad det simre under omrøring til chokoladen er smeltet.

Pisk mælkeblandingen i æggedejen i en tynd stråle. Hæld det hele i en kasserolle og lad det simre over svag varme, til blandingen er blevet lidt tyk. Den må ikke koge. Tag kasserollen fra varmen og bland husblasen i.
Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.

Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend dem forsigtigt ned i cremen. Pisk også fløden til skum og vend dette ned i cremen sammen med rommen. Hæld cremen i en form, der er skyllet med vand, og stil fromagen koldt, til den er stivnet.

Dyp formen forsigtigt i varmt vand og vend fromagen ud på et serveringsfad. Pynt med tynde chokoladeplader og servér.


Søgeord: chokoladefromage, fromage, dessert, rom, chokolade
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest

Søgeord:
chokoladefromage, fromage, dessert, rom, chokolade
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bayersk-chokoladefromage/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her