Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bastogne småkager

(1) 30 Stk.

Bastogne småkager
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
100
g
Smør "skåret i mindre stykker"
skåret i mindre stykker
100
g
Brun/mørk farin / puddersukker
1
tsk
Natron
1
tsk
Kanel "stødt"
stødt
1
tsk
Ingefær "stødt"
stødt
1
nip
Salt
3
spsk
Sirup "mørk"
mørk
150
g
Hvedemel

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en skål og saml dejen med hænderne – man kan også bruge en køkkenmaskine. Del dejen i 3 stykker som rulles til pølser, lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og presses let flade med fingrene – kagerne flyder ud til dobbelt størrelse eller deromkring under bagningen.

 

Bag stængerne ved 175 grader (varmluft) i 10-12 min., eller til stængerne er gyldent brune – de må ikke blive brændte. Stængerne skal ligesom hæve op og efterfølgende falde sammen igen – så er de færdige. Tag stængerne ud af ovnen og skær dem i snitter med en kniv, imens de er varme. Lad snitterne køle helt af på ovnristen og opbevar småkagerne i en dåse.


Tip:  skulle der være nogle af kagerne, som ikke er helt sprøde, når de er afkølede, så læg dem på ovnristen og giv dem 2-4 min. ekstra iovnen ved 175 grader.



Søgeord: bastogne småkager, bastogne kiks, småkager, julesmåkager
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
bastogne småkager, bastogne kiks, småkager, julesmåkager
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her