Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bagt æblekage

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Æbler
75
g
Smør
30
stk
Tvebakker
Sukker / melis / stødt melis
Vanille / vanilje "efter smag"
efter smag
2
dl
Hindbærsyltetøj

Pynt:
flødeskum
revet chokolade

Fremgangsmåde

Æblerne skrælles, skæres i både og sættes over i en kasserolle med en anelse vand. Lad det koge svagt, men ikke så længe, at æblerne koger helt ud. Smages til med sukker og vanille.

Tvebakkerne knuses groft med en kagerulle. 75 g smør smeltes i en gryde, og tvebakkerne ristes sprøde heri, tilsat sukker og vanille efter smag. De brænder let på og bør vendes med en spartel, medens de ristes. Lad dem herefter køle af.

I en smurt kageform på ca. 25 cm. lægges et tyndt lag tvebakker. Derpå et lag af æblerne og derpå syltetøj, som kan fortyndes lidt med vand, hvis det er for tykt. Der fortsættes med flere lag på samme måde, idet man afslutter med et lag tvebakker.

Sættes i en forvarmet ovn ved 175° i 45 min, køler af og sættes i køleskab til dagen efter.
Kagen vendes ud og pyntes inden serveringen med flødeskum og revet chokolade.



Søgeord: bagt, æblekage, opskrift, mad, kage, billig, æbler, ingredienser, fremgangsmåde, hindbærsyltetøj, vanille, tvebakker, pynt, chokolade, kagerulle, spartel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Vegatarmad

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
bagt, æblekage, opskrift, mad, kage, billig, æbler, ingredienser, fremgangsmåde, hindbærsyltetøj, vanille, tvebakker, pynt, chokolade, kagerulle, spartel
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her