Logo
www.mad-og-drikke.dk

Appelsinmarmelade

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Appelsinmarmelade
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Antal
Ingredienser
Info
750
g
Orangefrugter "(6 appelsiner og 3 citroner)"
(6 appelsiner og 3 citroner)
1
l
Vand
1
kg
Sukker / melis / stødt melis
1
brev
Melatin "et lille brev rød melatin"
et lille brev rød melatin

Ca. 2 ½ liter. Der kan evt. også bruges lime i stedet for citroner alt efter hvad man er til.

Fremgangsmåde
Man kan bruge 6 appelsiner og 3 citroner eller hvilken som helst blanding. Frugterne vaskes grundigt. Man kan flække frugterne på langs i 6 - 8 både, der snittes papirtynde - eller frugterne kan deles, saften presses ud, og skallerne krænges, så det hvide vender ud og hinderne kan trækkes af. Skallen klippes i strimler, der snittes eller klippes fint.

Skal, saft og vand stilles tildækket ½ - 1 døgn. Således bliver marmeladen aldrig bitter, selv om udblødningsvandet bruges.

Det hele koges under låg ¾ - 1 time, til skallen er mør. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i og koges med 2 min. Skummet fjernes.

Marmeladen hældes i varme, atamonskyllede glas, der bindes til med det samme. Man sparer sukker, når man bruger rød melatin - ellers skal der bruges 2 kilo melis og 10 g citronsyre til denne opskrift.


Søgeord: appelsinmarmelade, marmelade, appelsinslytetøj, syltetøj
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Syltning

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Begivenheder:
Fødselsdag

Søgeord:
appelsinmarmelade, marmelade, appelsinslytetøj, syltetøj

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her