Logo
www.mad-og-drikke.dk

Appelsiner i karamel

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Appelsiner
200
g
Sukker / melis / stødt melis
1
dl
Vand "koldt"
koldt
Vand "varmt"
varmt
2
dl
Piskefløde
2
spsk
Cognac "eller Grand Marnier "
eller Grand Marnier
Mandelflager "eller nøddeflager"
eller nøddeflager

Fremgangsmåde
Skræl appelsinerne med en kniv, så den hvide hinde følger med og skær appelsinerne i skiver på tværs. Saml skiverne med tandstikkere, så det ligner hele appelsiner.

Kog sukker og koldt vand langsomt op og lad det småkoge under jævnlig omrøring, til det bliver karamelagtigt og lysebrunt. Tag det fra varmen og rør det varme vand i. Hæld karamellen over appelsinerne og lad det køle helt af. Pisk fløden stiv og smag den til med cognac eller Grand Marnier. Drys mandelflager over appelsinerne og server flødeskummet til.


Søgeord: appelsiner i karamel, appelsindessert, juledessert, juleappelsiner
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
appelsiner i karamel, appelsindessert, juledessert, juleappelsiner
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://www.mad-og-drikke.dk/opskrift/appelsiner-i-karamel/
Kommenter
Giv stjerner
Stjerner (skal udfyldes):

Navn (valgfrit):


Evt. begrundelse (valgfrit):


Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her