Logo
www.mad-og-drikke.dk

Akvavit marineret laks

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
450
g
Laksefileter
0,5
tsk
Kommen "Hel kommen"
Hel kommen
0,25
bundt
Dild "hakket"
hakket
Salt
Peber
2
spsk
Snaps "Akvavit f.eks. Dild snaps eller Krone "
Akvavit f.eks. Dild snaps eller Krone
1
stk
Agurk
1
spsk
Salt
0,5
dl
Hvidvinseddike
1 - 2
spsk
Honning
0,25
bundt
Dild
150
g
Cremefraiche / creme fraiche "18 %"
18 %
0,5
bundt
Dild
1
spsk
Snaps "Akvavit "
Akvavit
Salt
Peber
200
g
Rugbrød
Salat

Tilbehør: kartofler

Fremgangsmåde

Skær skindet af laksefileterne, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr fileterne med kommen, dild, salt og peber, og hæld akvavit hen over. Lad laksefileterne trække mindst 1 time i køleskab, inden de bages ved 200º i ca. 15 min.

Skræl agurken så lidt af den grove skræl fjernes, og skær den i skiver. Drys agurkeskiverne med salt, og sæt dem til afdrypning i 30 min. Rør vineddike og honning sammen. Skyl saltet af agurkerne, og hæld marinaden over.

Lad agurkerne trække mindst 15 min., og drys med dild. Findel dild og creme fraiche med en stavblender til en skummende dressing. Smag dressingen til med akvavit, salt og peber.

Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og rist dem sprøde i ovnen. Bræk laksefileten i 2-3 stykker og anret i en dyb tallerken med salat, rugbrødscrunch og syltede agurker. Hæld dressingen hen over og server straks.



Søgeord: akvavit marineret laks, snaps, laks
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Finere madlavning

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
akvavit marineret laks, snaps, laks
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/akvavit-marineret-laks/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her