Logo
www.mad-og-drikke.dk

Agerhøne i kål

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Agerhøner
1
stk
Savoykål "Lille"
Lille
100
g
Spæk "Letsaltet"
Letsaltet
2
fed
Hvidløg
4
stk
Løg "Små"
Små
1
bundt
Persille
4
stk
Tomater "Små"
Små
Salt
Peber
100
g
Smør
2
dl
Hvidvin "Tør"
Tør
Bouillon "Lidt"
Lidt
Maizena / maizenamel

Fremgangsmåde
Agerhønsene renses og gnides indvendig med salt og peber.

Savojkålens yderste blade fjernes, og 8 - 10 stk. af de næstyderste blade koges i letsaltet vand i 5 minutter. Bladene drypper af. Resten af savoykålen (stokken) snittes fint.

Spækket og tomaterne skæres i små tern. Løg og hvidløg pilles og hakkes. Persillen skylles og hakkes. Det hele svitses sammen i 50 g smør og lidt salt i ca. 5 minutter.

Blandingen fyldes i agerhønsene, der lukkes med stegepinde og brunes i en stegegryde i de resterende 50 g smør. Agerhønsene tages op.

De forkogte savoykålblade brunes forsigtigt i den samme gryde uden at gå i stykker.

Agerhønsene lægges atter i gryden, kålen lægges omkring dem, der strøs salt og peber på, og der tilsættes hvidvin og bouillon. Gryden sættes over for svag varme med låg, til agerhønsene er møre (20 - 30 minutter).

Agerhønsene anrettes på et varmt fad omgivet af savoykålen. Stegeskyen jævnes med lidt maizenamel og smages til med salt og peber.

Sovsen hældes over agerhønsene, som serveres med små, smørristede pillekartofler.


Søgeord: agerhøne opskrift, savoykål, vildt opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Søgeord:
agerhøne opskrift, savoykål, vildt opskrifter
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her