Kærnemælkspandekager med brombær og æblesmør
Tilbehør: fløde 13 % og ekstra brombær
Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær frugtkødet i tern. Læg æbleternene i en gryde sammen med sukker, kanel, citronsaft og 1 spsk. vand. Bring det i kog, Læg låg på og lad det simre ved lav varme i 15-20 min., indtil frugten er helt mør. Mos med en gaffel, tilsæt smør og varm blandingen igennem, uden låg, indtil den tykner. Sæt æblesmørret til side, for at det kan køle af.
Lav pandekagerne ved at sigte mel og natron sammen i en skål. Rør majsmel og sukker i. Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør godt sammen i en anden skål. Rør blandingen i de tørre ingredienser, så det samler sig til en glat, tyk dej. Vend brombærrene i.
Varm en tykbundet slip-let pande godt op, pensl let med olie og hæld en lille klat dej på, så der formes en lille pandekage. Bag den i 2 min., indtil der dannes små bobler på oversiden. Vend pandekagen og bag videre i 1 min., indtil den er stegt helt igennem. Hold de færdige pandekager varme i en lun ovn, mens du bager resten.
Server pandekagerne toppet op med æblesmør, lidt fløde og ekstra brombær.
Søgeord: kærnemælkspandekager, pandekager, brombær, æblesmør, d
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Dessert
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
kærnemælkspandekager, pandekager, brombær, æblesmør, d
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kaernemaelkspandekager-med-brombaer-og-aeblesmoer/