Logo
www.mad-og-drikke.dk

Æg benedict med hollandaise

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
4
halve
Muffins "ristede"
ristede
4
skiver
Skinke
4
stk
Æg "pocherede"
pocherede
Salt
Peber
Hollandaise
Olivenolie "evt."
evt.
Hollandaise
2
stk
Æggeblommer
Citronsaft "lidt"
lidt
Vand "lidt"
lidt
175
g
Smør "smeltet klaret"
smeltet klaret
Salt
Peber
Estragon (frisk) "hakket"
hakket

Fremgangsmåde
Muffinsene smøres og ristes i ovnen. Skinken kan varmes i et fad med et par spiseskefulde vand ved. Fadet dækkes med plastfolie og stilles i mikroovnen i 10-30 sekunder, afhængig af ovnen. Læg en skive skinke på hvert stykke brød, så et æg ovenpå og krydr med salt og peber. Til sidst hældes en stor skefuld hollandaise ovenpå. Der kan evt. stænkes med olivenolie.

Pocherede æg
Bring en stor gryde vand tilsat hvidvinseddike i kog. Hvirvl vandet rundt med et piskeris og slå et æg ud midt i hvirvlen. Lad ægget koge i et par minutter, eller til blommen stadig føles blød, når man trykker på siden af ægget med fingeren.

Hollandaise
Æggeblommer, citronsaft og vand hældes i en skål over vandbad og piskes til en tyk creme. Tag cremen af varmen og pisk videre, til den er afkølet. Det smeltede smør piskes i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, kan den fortyndes med citronsaft eller vand. Drys med hakket estragon i til sidst.


Søgeord: æg, benedict, hollandaise, morgenmad, brunch, muffins, skinke
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Brunch

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Buffet egnet

Søgeord:
æg, benedict, hollandaise, morgenmad, brunch, muffins, skinke
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aeg-benedict-med-hollandaise/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her