Kransekage
Flormelis æltes ind marcipanen eller konfektmassen. Massen kommes i en gryde og æltes med æggehvide. Hold lidt æggehvide tilbage. Massen ristes derefter over jævn varme, indtil den er gennemlun og blød. Den færdige masse skal være så blød, at den nemt kan formes, men dem må ikke klistre, for så flyder dejen ud på pladen.
Massen afkøles og trilles derefter i stænger, der skæres ud i 5-10 cm store stykker. Klem dejen sammen med fingrene, så stykkerne får form som en tagryg.
Bages på en smurt bageplade ved 250° i ca. 7 min. Kransekagerne afkøles og glasuren røres og sprøjtes i sigsag ned af kransekagestængerne. Kan dog også formes som små runde kager og pyntes med et cocktailbær i toppen.
Kransekagerne er fryseegnede.
Opbevaringstid:
Ca. 4 mdr.
Søgeord: kransekage, kage, mad, eddike, bageplade, fryseegnede, opbevaringstid, opskrift, marcipan, konfektmasse, flormelis, ingredienser, fremgangsmåde, nytår, jul, æggehvider, æltes
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage , Slik / konfekt
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Nytår , Valentine
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
kransekage, kage, mad, eddike, bageplade, fryseegnede, opbevaringstid, opskrift, marcipan, konfektmasse, flormelis, ingredienser, fremgangsmåde, nytår, jul, æggehvider, æltes
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kransekage/