Logo
www.mad-og-drikke.dk

Italiensk panforte

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
200
g
Mandler "smuttede"
smuttede
225
g
Kandiseret frugt
150
g
Hvedemel
25
g
Kakaopulver
0,5
tsk
Anis "stødt"
stødt
0,25
tsk
Koriander "stødt"
stødt
0,25
tsk
Stødt nellike
1
tsk
Kanel "stødt"
stødt

En klassisk italiensk julekage, der stammer fra Siena.

Pynt: flormelis eller smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde
Rist mandlerne i ovnen, til de er gyldne, og hak dem i mindre stykker. Bland de hakkede mandler med frugt, hvedemel, kakao og krydderier. Varm forsigtigt honningen op til kogepunktet, og rør den i dejblandingen.

Form dejen til en kugle, og tryk den flad. Beklæd en springform med bagepapir, og smør papiret med smeltet smør.

Læg dejen i formen, og bag den midt i ovnen ved 175° i ca. 35 min. Pak kagen ind i et viskestykke, og læg den til afkøling.

Drys kagen med flormelis, eller overtræk den med smeltet chokolade.

Kagen kan holde sig længe, så nyd den i små stykker til en kop god kaffe.


Søgeord: juleopskrifter, italiensk, mandler, kandiseret, frugt, panforte, julekage, kakao, anis, koriander, nellike, kanel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
juleopskrifter, italiensk, mandler, kandiseret, frugt, panforte, julekage, kakao, anis, koriander, nellike, kanel
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her