Logo
www.mad-og-drikke.dk

Sprøde saltstænger

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
75
g
Smør "eller margarine"
eller margarine
0,75
dl
Vand
15
g
Gær
0,5
tsk
Salt
175
g
Mel
Groft salt
Kommen "kan udelades"
kan udelades

Fremgangsmåde
Smørret/margarinen smeltes, tilsættes vandet og heri udrøres gæren. Så kommer salt og mel til, og dejen æltes godt sammen.

Stilles lunt til hævning ca. 1/2 time. Slå derefter dejen ned, så luften presses ud, og del den i 18-20 stykker, der trilles i ganske tynde stænger, ca. 15 cm lange.

Stilles på en smurt bageplade, og efter hæver et kvarters tid. Pensles med fløde, drysses ret tæt med groft salt, og måske en smule kommen. Bages ved god varme (225 grader) ca. 12 minutter.

Saltstængerne tages forsigtigt af bagepladen, da de er meget skøre, men er lækre og sprøde. De vil smage herligt til ost, er fine til kuvertbrød og vil især pynte i brødkurven.


Søgeord: sprøde, saltstænger, juleopskrifter, snacks
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Tilbehør , Snacks

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Nytår

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Polterabend , Sommerfest , Studenterfest , Julefrokost , Fest , Gæstemad

Søgeord:
sprøde, saltstænger, juleopskrifter, snacks
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/sproede-saltstaenger/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her